Chronisch ZorgNet

25 juli 2023 07:00

Column #3 Ontdek de Kracht van Samenwerking als Diëtist bij Chronisch ZorgNet!

Benieuwd naar de ervaringen van diëtisten die deelnemen aan Chronisch ZorgNet? We hebben een aantal diëtisten gevraagd naar hun visie op deelname aan dit netwerk. Vandaag delen we het verhaal van Laura, die enthousiast vertelt over haar ervaringen met Chronisch ZorgNet. Ze bespreekt zowel de voordelen van samenwerking als de uitdagingen die ze tegenkomt.

Wanneer we Laura vragen wat ze van samenwerken met andere disciplines vindt, benadrukt ze het belang van een efficiënte communicatie en informatie-uitwisseling tussen zorgverleners. Ze gebruikt bijvoorbeeld Siilo om snel en prettig gegevens met haar collega's te delen.
Daarnaast organiseert ze elke 2 à 3 maanden een interdisciplinair overleg, zodat ze de voortgang en behandelplannen van gezamenlijke cliënten kunnen bespreken. Volgens Laura verloopt een samenwerking succesvol wanneer er openheid is en effectief wordt gecommuniceerd. Daarnaast spelen feedback en evaluatie een essentiële rol bij de samenwerking.

Een van de uitdagingen waar Laura momenteel mee te maken heeft, zijn drukke agenda's en beperkte tijd voor overleg en samenwerking. Dit kan het lastig maken om regelmatig contact te onderhouden.

Daarnaast hebben we Laura gevraagd met wie ze momenteel samenwerkt en hoe deze samenwerking tot stand is gekomen. Bij deze vraag legt ze uit dat ze voornamelijk samenwerkt met praktijkondersteuners en fysiotherapeuten. Deze samenwerkingen zijn ontstaan vanuit haar interessegebied: kwetsbare ouderen en cliënten met chronische aandoeningen. Laura gelooft dat samenwerking leidt tot betere resultaten op het gebied van herstel, spieropbouw, energieniveaus en de algehele gezondheid van cliënten.

Daarom is ze nu ook de nieuwe regiovertegenwoordiger van regio Friesland. Samen met de huidige regiovertegenwoordiger Anouck Bletterman heeft ze een multidisciplinaire bijeenkomst georganiseerd in Dokkum. Tijdens deze avond hebben ze gesproken over mentale fitheid en het trainen en voeden van het brein. Het organiseren van een bijeenkomst was voor haar een waardevolle ervaring waarbij deelnemers de gelegenheid hadden om met elkaar verschillende inzichten en ervaringen te delen en elkaar in de regio beter te leren kennen. ‘’Door deze avonden deel je kennis met elkaar, verbeter je de samenwerking en verbeter je de zorg van je patiënten!’’

Tot slot geeft Laura een waardevolle tip aan andere therapeuten die deelnemen aan Chronisch ZorgNet. Ze benadrukt het belang van open en regelmatige communicatie met diëtisten en het werken aan een gezamenlijk behandelplan. Door relevante informatie te delen, zoals medische geschiedenis, specifieke aandoeningen en voortgang, kan een gezamenlijk dossier helpen tijd te besparen en efficiënter te werken.

Wil je de kracht van samenwerking ervaren als diëtist bij Chronisch ZorgNet? Sluit je dan aan en ontdek de mogelijkheden om de zorg voor chronische cliënten naar een hoger niveau te tillen!