Chronisch ZorgNet

ClaudicatioNet therapeuten leren meer over het Kwaliteitssysteem

18 december 2019

Vanuit de leden van ons landelijk netwerk is de vraag gekomen om informatie aan te dragen die gedeeld kan worden tijdens de regionale netwerkbijeenkomsten, die 2 keer per jaar worden georganiseerd. Om aan deze wens gehoor te geven, hebben wij in de maanden oktober, november en december, verspreid door het land, een presentatie over het Kwaliteitssysteem gegeven. Het Kwaliteitssysteem is de database van ClaudicatioNet waarin data is opgeslagen die door ClaudicatioNet therapeuten is verzameld. Vanuit elke regio zijn één of meer kartrekkers aanwezig geweest om informatie te krijgen over de data in de database. Zij zullen de informatie verder verspreiden binnen hun eigen regio tijdens een regionale netwerkbijeenkomst begin 2020.

De presentatie bevat informatie over het gebruik van data binnen de fysiotherapiepraktijk én binnen ClaudicatioNet. Zo wordt tijdens de presentatie inzicht gegeven over de interpretatie van data en het toepassen van de data binnen de praktijk. Ook wordt informatie gegeven hoe ClaudicatioNet de data gebruikt om de positie van de ClaudicatioNet therapeut en de zorg voor patiënten met PAV te verbeteren.

Vanuit alle regio’s hebben therapeuten inmiddels de presentatie bijgewoond. De aanwezige kartrekkers waren enthousiast over de leerzame informatie die zij hebben ontvangen. Zij zijn nu aan zet om de presentatie te geven in hun eigen regio. Zorg dat je erbij bent!

Terug naar overzicht