Chronisch ZorgNet

ClaudicatioNet Jaarcongres 2018: Samen gezond!

25 oktober 2017

Ondersteuning bij het stoppen met roken, tips om meer te bewegen, opzetten van wandelgroepjes, een extra steuntje in de rug om gezonder te eten en medicatie trouw in te nemen. We horen vele positieve verhalen over de rol die ClaudicatioNet therapeuten spelen als leefstijl begeleider voor patiënten met claudicatio intermittens. Niet voor niets staat het Jaarcongres in 2018 in het teken van Samen gezond!

 

Wat mag je verwachten van het jaarcongres?

Waar dien je op te letten bij oudere claudicatio patiënten met verlies van spiermassa, kracht en fysiek functioneren? Tijdens de plenaire sessie van Michael Tieland krijg je meer te horen over de rol van voeding en beweging bij sarcopenie. Of heb je soms nog moeite om je motiverende gesprekken toe te spitsen op mannelijke of juist vrouwelijke patiënten? Saskia Paulissen presenteert op boeiende wijze het verschil in communicatie tussen mannen en vrouwen en hoe je als zorgverlener hier handig gebruik van kunt maken. De verschillende parallelle sessies brengen voor ieder wat wils. Hoe kun je patiënten met hart- en vaataandoeningen helpen bij het managen van stress? Altijd al meer willen weten over het toepassen van motiverende gespreksvoering om verandertaal te bewerkstelligen? Of wil je tijdens een interactieve quiz meer te weten komen over medicijnen die chronische patiënten slikken? Je hebt keuze uit verschillende aansprekende sessies. Benieuwd naar het programma? Klik hier.

 

In 2018 wordt het Jaarcongres twee keer georganiseerd:
8 maart 2018 in 's Hertogenbosch
11 oktober 2018 in Zwolle
Het programma zal op beide data zo veel mogelijk gelijk zijn (waarbij we afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van de sprekers).

 

De inschrijving voor 8 maart 2018 in 's-Hertogenbosch is geopend! Klik hier om je in te schrijven.

Terug naar overzicht