Chronisch ZorgNet

ClaudicatioNet als voorbeeld van Netwerkgeneeskunde

26 maart 2019

“Zorg organiseren in een netwerk rondom de patiënt, dat is de toekomst”. De Federatie Medisch Specialisten besteedt in maart aandacht aan het thema Netwerkgeneeskunde. In het tijdschrift ‘de Medisch Specialist’ werd deze maand dan ook het dossier Netwerkgeneeskunde gepresenteerd. Hierin wordt ClaudicatioNet uitgelicht als voorloper op het gebied van netwerkzorg. Het volledige artikel lees je op pagina 10-11 van het tijdschrift.

Ook op de website van de Medisch Specialist wordt ClaudicatioNet en de uitbreiding naar Chronisch ZorgNet omschreven. Tevens is er een video gemaakt waarin ClaudicatioNet-voorzitter Joep Teijink toelicht wat de meerwaarde is van gespecialiseerde zorg, georganiseerd in een landelijk dekkend netwerk.

Op 19 maart jl. vond het Congres Netwerkgeneeskunde van de Federatie Medisch Specialisten plaats. ClaudicatioNet werd geselecteerd om als praktijkvoorbeeld van netwerkzorg een lezing te verzorgen. De plannen voor Chronisch ZorgNet werden positief ontvangen door de medisch specialisten; samenwerking met gespecialiseerde therapeuten sluit goed aan bij het toekomstbeeld van de zorg voor patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen.

Terug naar overzicht