Chronisch ZorgNet

1 februari 2024

Chronisch ZorgNet biedt gratis trainingen en Webinars

Een vraag over deelname aan het netwerk of het netwerk zelf? Bel dan met Mieke Illegems en Ciciel Veltmans van de backoffice. Omdat ze continu in gesprek zijn met fysio- en oefentherapeuten, en diëtisten, weten ze precies wat er bij onze deelnemers speelt. “Het valt het op, hoe vaak vragen terugkomen.” Een impressie van wat je nog meer uit je deelname aan Chronisch ZorgNet kan halen.

De Kennisbank
Mieke legt uit: “Deelnemers raadplegen niet altijd de Kennisbank. Deze waardevolle bron bevat antwoorden op veelgestelde vragen en biedt een snelle oplossing voor problemen. Onze deelnemers proberen ons namelijk vaak tussen behandelingen door te bereiken.” Ciciel vult aan: “Als deelnemer wil je vaak snel een antwoord. De Kennisbank is dé plek voor informatie over bijvoorbeeld scholingen en het Kwaliteitssysteem.”

Training interdisciplinaire samenwerking
De training ‘samenwerking met andere zorgverleners voor optimale patiëntenzorg’ is een essentieel aspect van Chronisch ZorgNet. “Chronischzorgnet.nl heeft als doel zorgverleners eenvoudig en laagdrempelig met elkaar te verbinden via de connecttool," aldus Ciciel. Er is een gratis training voor deelnemende therapeuten, die meer over de voordelen van interdisciplinaire samenwerking met diëtisten willen weten. Maar andersom is deze training er ook voor diëtisten. Deze belicht de meerwaarde van samenwerking en geeft inzicht in het beste moment om een andere zorgverlener te betrekken voor optimale zorg. Mieke voegt toe: “Waarom niet even deelnemen aan deze gratis training die te vinden is in het portfolio onder 'Hart voor Leren' bij 'gratis trainingen'?”

Gratis trainingen
Naast de training interdisciplinaire samenwerking, biedt Chronisch ZorgNet diverse andere gratis trainingen aan via het portfolio onder 'Hart voor Leren'. “Deze trainingen, die we speciaal hebben ontwikkeld voor de deelnemers van het netwerk, zijn leerzaam en in een vrij uurtje te volgen. De meeste trainingen leveren 1 punt op in je Chronisch ZorgNet-portfolio en bij het Kwaliteitshuis Fysiotherapie en ADAP. Op zoek naar extra punten om je fasevoortgang af te ronden? Bekijk dan eens deze trainingen,” aldus Ciciel en Mieke. “Veel deelnemers weten niet dat ze een Basic Life Support/EHBO-training eenmalig mogen opvoeren in hun portfolio, wat 3 punten oplevert, ongeacht wanneer deze is gevolgd,”. legt Ciciel uit.

Webinars terugkijken
Chronisch ZorgNet organiseert regelmatig gratis Webinars, geaccrediteerd voor 1 punt, meestal tussen 20.00 en 21.00 uur. “Geen aanmelding vereist; deelnemers ontvangen een inloglink en kunnen live kijken om 1 punt te verdienen. Als je het Webinar mist, bieden we de mogelijkheid om het terug te kijken via je portfolio, hoewel hier geen punten voor worden toegekend,” leggen beide Backoffice medewerkers uit.

Meer weten over de voordelen van deelname aan Chronisch ZorgNet?
Ga naar www.chronischzorgnet.nl/deelnemer-worden/voordelen-van-deelname/hart-voor-leren