Chronisch ZorgNet

Brief 2de Kamer vanuit ClaudicatioNet

07 juni 2016

ClaudicatioNet is verheugd met het advies van de Minister aan de tweede Kamer om vanaf 1 januari 2017 37 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie voor patiënten met claudicatio intermittens te vergoeden vanuit het basispakket.

Tot onze verbazing is de rekeneenheid van het Zorginstituut 37 als maximum aantal behandelingen in de aanspraak overgenomen. Het mogelijke gevolg (risico) zal zijn dat een deel van de patiënten onvoldoende zorg gaat ontvangen en daardoor alsnog in de tweede lijn gaat belanden. Ondanks het feit dat dit kwantitatief een kleine groep behelst, ontstaat door de kosten discrepantie tussen fysiotherapie en een tweedelijns interventie het risico op afvlakking van het beoogde besparingspotentieel.

 

Naar aanleiding van bovenstaand advies van Minister Schippers, heeft prof. dr. J. Teijink, vaatchirurg en voorzitter ClaudicatioNet, een brief geschreven aan de griffier van Minister Schippers met de vraag om de Minister te bewegen alsnog het integrale advies van het Zorginstituut over te nemen.

 

ClaudicatioNet hoopt op een positief antwoord op de brief!

Terug naar overzicht