Chronisch ZorgNet

Al ruim een half jaar interdisciplinaire samenwerking!

Al ruim een half jaar is Chronisch ZorgNet een multidisciplinair netwerk! Er is de afgelopen tijd veel veranderd binnen het netwerk. Iets waar we met z’n allen trots op mogen zijn.
Het is daarom tijd voor een update! 

De website
De website van Chronisch ZorgNet is helemaal vernieuwd. Hierdoor is het voor andere disciplines mogelijk om zich aan te sluiten. Ook kun je zoeken naar andere zorgverleners bij jou in de buurt. Dit kan via het kopje ‘Mijn zorgpartners’.
Je kunt hier gelijk een connectieverzoek versturen om de ander te laten weten dat jij met hem/haar wilt samenwerken! Dit biedt meteen een handig overzicht met de contactgegevens van jouw zorgpartners.

Trainingen
Nieuwe trainingen zijn beschikbaar in Hart voor Leren! Deze trainingen zijn gratis en leveren 1 punt op in jouw Chronisch ZorgNet portfolio en het Kwaliteitshuis Fysiotherapie. Accreditatie is aangevraagd bij ADAP voor oefentherapeuten en diëtisten. In deze training wordt uitleg gegeven over wat de andere discipline doet tijdens het behandelen van patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen. Ook wordt ingegaan op hoe je interdisciplinair kan samenwerken, en hoe de website je hierin kan ondersteunen.

Ondersteuningsmateriaal
Er is materiaal ontwikkeld die jou kunnen helpen met het interdisciplinair samenwerken. Denk hierbij aan brieven die je kan gebruiken, of flyers die je kan geven aan een diëtist in de buurt over Chronisch ZorgNet. Deze materialen kan je allemaal terugvinden in de Kennisbank. Dit materiaal is ontwikkeld in samenwerking met de werkgroepen: interdisciplinaire samenwerking en diëtisten.

Regionale netwerken
De afgelopen maanden zijn verschillende bijeenkomsten geweest in de verschillende regio’s. Tijdens deze bijeenkomsten hebben diëtisten voor het eerst deelgenomen. Hier werd door therapeuten en diëtisten samen gesproken over de onderlinge samenwerking en hoe deze nog beter kan. Mooie ontwikkelingen die wij lezen in de notulen en graag met jou delen. Heb jij nog niet deelgenomen maar zou jij dit onderwerp wel graag willen bespreken? Houd dan jouw regio agenda in de gaten bij ‘Mijn regionale netwerk’.

11 mei 2023 10:00

Heb jij vragen, of denk jij graag mee over interdisciplinaire samenwerking? Stuur dan een mail naar info@chronischzorgnet.nl. Wij zijn altijd blij met jouw input!