Chronisch ZorgNet

13 november 2023

‘Samen bouwen aan een leerrijke toekomst’

Boeiende webinars, gratis gegeven voor alle deelnemers. Ons jaar is er volop mee gevuld. Of je nu een fysio-/oefentherapeut of diëtist bent, deze webinars raken gemeenschappelijke of juiste gespecialiseerde thema’s, relevant voor de dagelijkse praktijk van zorgverleners.

Vernieuwend
Het recente webinar over Acceptance and Commitment Therapy (ACT) van 7 november werd gepresenteerd door GZ-psycholoog en ACT-trainer Ellen Breeuwsma-Geurts. Ze belichtte voor maar liefst 850 kijkers de toepassing van deze therapie bij patiënten met aanhoudende gedachten die gedragsverandering bemoeilijken. Het is vernieuwend om gedragsverandering zo te benaderen in relatie tot chronische aandoeningen.

Toegankelijk
Ellen deelde levendige voorbeelden en metaforen, rechtstreeks uit haar ervaring als GZ-psycholoog. Zo maakte ze complexe materie toegankelijk voor de deelnemers. Met kalmte en duidelijkheid deelde ze haar kennis, waarbij haar enthousiasme voor de methodiek ACT duidelijk naar voren kwam. De positieve reacties en bedankjes stroomden binnen via de chat. Dit onderstreepte de kracht van dit Webinar.

Nieuwe vaardigheden
Host Jenny Zwiggelaar, zelf fysiotherapeut, fungeerde als schakel tussen de spreker en het publiek. Ze stelde niet alleen de vragen, die door de kijkers werden ingediend, maar deelde ook inzichten vanuit haar eigen praktijk, waar gedragsverandering cruciaal is voor het omgaan met chronische aandoeningen. Het besef, dat het begeleiden van gedragsverandering nieuwe vaardigheden van zorgverleners vraagt, kwam duidelijk naar voren.

Mis geen enkel Webinar!
Als Chronisch ZorgNet deelnemer hoef je geen enkel webinar te missen. Je kunt ze namelijk allemaal terugkijken in bij Hart voor Leren in je Chronisch ZorgNet Portfolio.

Behoefte aan meer inspiratie? We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de webinars van volgend jaar. Houd onze website en portfolio in de gaten voor aankondigingen. Heb je zelf een interessant onderwerp of wil je een keer presenteren? Neem contact met ons op via info@chronischzorgnet.nl.

Samen bouwen we aan een leerrijke toekomst!