Chronisch ZorgNet

Veel animo voor de regionale PAV-scholing voor huisartsen en POH's!

23 december 2019

Door: Maik Sliepen

 

 

De regionale PAV-scholing is inmiddels binnen meerdere zorggroepen georganiseerd. De deelnemers, docenten en de organiserende zorggroepen reageren enthousiast; de scholing draagt bij aan nieuwe kennis voor de huisarts. Ook wordt het positief ontvangen dat de scholing in de eigen regio wordt georganiseerd. Hierdoor kan de lokale kaderarts Hart-Vaat de scholing geven. Ook zijn bij elke scholing ClaudicatioNet therapeuten uit de regio aanwezig om wat meer te vertellen over de therapie en het behandeltraject.

Dit enthousiasme vertaalt zich in extra scholingen. Het merendeel van de zorggroepen die de scholing hebben georganiseerd, zijn momenteel namelijk de mogelijkheden aan het inventariseren om de scholing nogmaals te organiseren. Ook melden zich nog steeds nieuwe zorggroepen die geïnteresseerd zijn, waardoor het aantal scholingen inmiddels al de 45 voorbij is.

Door deze grote interesse is het subsidiebudget inmiddels volledig verbruikt. Maar, dat betekent niet dat we geen verdere scholingen kunnen organiseren. Inmiddels hebben meerdere zorggroepen met succes naar mogelijkheden gezocht om de organisatiekosten zelf te dekken. Hierdoor kunnen we in de nabije toekomst nog meer eerstelijns verwijzers bereiken! Wij vinden het heel mooi om te zien dat er zoveel vraag naar is naar deze scholing. We hopen dat dit leidt tot meer eerstelijns verwijzingen naar een ClaudicatioNet therapeut.

Blijf op de hoogte en volg al onze blogs via LinkedIn.

Terug naar overzicht