Chronisch ZorgNet

Start ontwikkeling Patiënt-App

03 december 2020

Geschreven door Anne Verhoef

Al een hele tijd zaten wij te broeden op het idee om een App te ontwikkelen voor patiënten met Chronische aandoeningen. Misschien herinner je je nog dat we een aantal jaren geleden hier al een eerste stap in maakten, maar toen was de tijd nog niet rijp. Nu lijkt de tijd wel rijp en zijn we ons verder gaan buigen over de volgende vragen: Wat willen we precies gaan doen met een App? Hoe willen we dat de App eruit ziet? Waar moet het in ondersteunen? En wie moeten de App gaan gebruiken?

Ondanks dat de meeste vragen nog niet volledig beantwoord zijn, zijn wel de eerste kleine stappen gemaakt. De App die Interactive Studios al voor verschillende organisaties heeft ontwikkeld kwam op ons pad: de Patient Journey App (https://patientjourneyapp.com/nl). Deze App biedt zorginstellingen de mogelijkheid om zelf op een eenvoudige wijze tijdlijnen te maken waarmee patiënten persoonlijk begeleid worden. Daarnaast kan de inhoud en het uiterlijk van de app naar de wensen van Chronisch ZorgNet worden ingericht.

Een paar weken geleden hadden we de eerste meeting met Thomas Timmers, de CEO van de Patient Journey App, om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Een super leuke en leerzame meeting waardoor we besloten hebben om met de Patient Journey App aan de slag te gaan! Daarnaast hebben we besloten om eerst de App te ontwikkelen voor PAV-patiënten, maar niet getreurd als je ook kansen ziet voor mensen met bijv. COPD. We gaan de ervaringen die we opdoen met de App voor PAV direct gebruiken om ook aan de slag te gaan met een App voor COPD en andere patiënten met andere aandoeningen.

Om de App zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de dagelijkse praktijk, gaan we in december samen zitten met een groep Chronisch ZorgNet therapeuten om te brainstormen over de manier waarop de App kan ondersteunen voor zowel therapeut als patiënt. Heb je hier al leuke ideeën over, laat het ons dan vooral weten!

Nadat we hebben gebrainstormd met deze groep therapeuten gaat Thomas aan de slag, om vervolgens tijdens een brainstorm met een groep PAV-patiënten te zien of de App bij hen in de smaak valt. Het plan is om kort daarna al met de eerste versie van de App in de praktijk te gaan testen.

Binnenkort zal Thomas jullie meer vertellen over de Patient Journey App en over hoe hij het ervaart om met dit project bezig te zijn.

Blijf op de hoogte van al onze updates en blogs via LinkedIn.

Terug naar overzicht