Chronisch ZorgNet

Projectmedewerker Anne stelt zich voor

30 oktober 2020

Geschreven door Anne Verhoef

Hoi! Ik ben Anne, 23 jaar en ik ben sinds 1 oktober aan de slag bij Chronisch ZorgNet. Super leuk, en ook een bijzondere dag om te beginnen, aangezien dit tegelijkertijd was met het online congres 2020. Dus ik heb meteen tijdens mijn eerste dag een mooi kijkje kunnen nemen in wat Chronisch ZorgNet organiseert en doet op het gebied van behandelen van patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen!

Maar even wat meer over mezelf, in 2019 ben ik afgestudeerd voor de master Human Movement Sciences (gespecialiseerd op het gebied van revalidatie) aan de Universiteit Maastricht. Ik miste alleen in deze opleiding nog de promotie van beweging en gezonde voeding, aangezien hier veel van mijn persoonlijke interesses liggen. Daarom ben ik hierna nog een master Health Education and Promotion gaan doen. Deze heb ik afgelopen jaar afgerond.  Ik heb het verbeteren van leefstijl altijd erg interessant gevonden omdat je echt kan zien dat ziektebeelden hierdoor kunnen verbeteren. En aangezien het Chronisch ZorgNet zich focust op het verbeteren van leefstijl bij chronische patiënten heb ik veel raakvlakken met Chronisch ZorgNet gevonden.

Ik ga me de aankomende tijd onder andere bezighouden met de cursus RookstopCoaching voor de aangesloten therapeuten, en ik zal mijn collega’s de aankomende tijd ondersteunen bij andere projecten. Stoppen met roken is erg belangrijk voor veel chronische patiënten aangezien alle chronische aandoeningen verbeteren wanneer iemand stopt met roken. Om een voorbeeld te geven: COPD ontstaat in ongeveer 60% van de gevallen door roken. Maar ook de kans op hart- en vaatziekten wordt vergroot wanneer iemand rookt, en het verbetert wanneer iemand stopt met roken. Er roken nog steeds veel mensen in Nederland. Het is erg belangrijk dat deze mensen gaan stoppen met roken, zodat een deel van de chronische aandoeningen kan worden voorkomen. Een leuke uitdaging dus om me de aankomende tijd mee bezig te houden!

Blijf op de hoogte van al onze updates en blogs via LinkedIn.

Terug naar overzicht