Chronisch ZorgNet

Nieuw in 2021: elke maand een gratis webinar voor Chronisch ZorgNet therapeuten

19 januari 2021

Geschreven door Nienke Nuijen

 

2021, een jaar vol nieuwe ideeën en mogelijkheden. ‘Hoe kunnen we de therapeuten die zijn aangesloten bij ons netwerk nog beter ondersteunen?’, was een van de vragen die centraal stond. Zo zijn er vorig jaar al verschillende ideeën ontstaan én ontwikkeld. Denk hierbij aan de online trainingen die therapeuten kunnen volgen via hun persoonlijke portfolio, zoals de training over het Kwaliteitssysteem en het KomPas. Deze werden beide ontzettend goed ontvangen. Het sloot aan bij de kennisbehoefte, en was zo ingericht dat therapeuten na het volgen van de training direct aan de slag konden.

Maar we zagen nog meer mogelijkheden. We wilden de therapeuten nog iets aanbieden op een gemakkelijke en leuke manier; niet een grote scholing, maar juist iets laagdrempeligs, waarbij we een verscheidenheid aan kennis kunnen blijven overdragen. Na het succes van het online Chronisch ZorgNet congres afgelopen oktober, zagen we het helemaal voor ons: elke maand een inhoudelijke webinar! Live uitgezonden vanuit dezelfde studio als het congres. Het idee van de Chronisch ZorgNet Webinars was geboren.

Deze webinars zijn speciaal bedoeld voor onze Chronisch ZorgNet therapeuten. Dit houdt in dat we continu blijven inventariseren waar de therapeuten uit ons netwerk behoefte aan hebben. Hoe kunnen we hen ondersteunen? Welke handvatten kunnen we hen nog bieden? Over welk onderwerp willen zij meer weten? Op basis daarvan stellen we een programma samen, 100% gericht op de Chronisch ZorgNet therapeut. De webinars zijn hiermee een exclusief onderdeel geworden van deelname aan Chronisch ZorgNet: speciaal voor de aangesloten therapeuten gratis te volgen. Zo wordt Chronisch ZorgNet een netwerk waar ‘leren en verbeteren’ een steeds belangrijkere positie inneemt.

De eerste webinar vindt aanstaande donderdag (21 januari) plaats, en gaat over de revalidatie na COVID-19. Vanuit verschillende invalshoeken (patiënt, fysiotherapeut, ergotherapeut en revalidatiearts) worden ervaringen met jullie gedeeld. Niet zozeer de post-IC-patiënt staat centraal, maar juist de patiënt die thuis de COVID-19 besmetting heeft doorgemaakt. Deze patiënten ervaren vaak nog langdurig klachten die zich heel verschillend kunnen uiten. Denk hierbij aan lage (en moeizaam op te bouwen) belastbaarheid, cognitieve problematiek, extreme vermoeidheid, etc. Juist patiënten met deze klachten komen vaak bij de eerstelijns fysiotherapeut terecht. Er blijkt echter weinig bekend over deze problematiek en hoe je daarmee omgaat. Kortom, een enorm interessante webinar waar veel (nieuwe) inzichten worden gedeeld. Meer info vind je hier.

De rest van het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Houd onze website en social media in de gaten, en blijf op de hoogte.

Tot donderdag, 21 januari om 20.00 uur!

Terug naar overzicht