Chronisch ZorgNet

Kwaliteitssysteem; Even voorstellen

15 augustus 2019

Door: Mickey Saes

 

Binnen ClaudicatioNet richt ik mij op de data die door fysiotherapeuten, aangesloten bij ClaudicatioNet, wordt verzameld. ClaudicatioNet therapeuten vullen op vaste meetmomenten vragenlijsten m.b.t. de behandelresultaten in. De vragenlijsten, en enkele patiënt- en behandelgegevens, worden vanuit de elektronische patiënt dossiers (EPDs) verstuurd. Zodra deze data door ClaudicatioNet is ontvangen, ga ik hiermee aan de slag. Wat dat precies inhoudt vertel ik in latere blogs, maar ik zal mezelf eerst even voorstellen.

Mijn naam is Mickey Saes en ik ben 25 jaar oud. Ik heb een master in de Bewegings- en gezondheidswetenschappen. De master Bewegingswetenschappen heb ik afgerond met de specialisatie revalidatie. De master Gezondheidswetenschappen richtte zich o.a. op een gezonde levensstijl. Doordat ClaudicatioNet zowel bezig is met de revalidatie van patiënten met perifeer arterieel vaatlijden én leefstijlverbetering, hebben beide masters raakvlakken met mijn werkveld.

Tijdens mijn opleidingen heb ik veel met data gewerkt en ben ik gefascineerd geraakt van de mogelijkheden die het verzamelen van data met zich meebrengt. Doordat ik mij binnen ClaudicatioNet bezighoud met de verzamelde data binnen het Kwaliteitssysteem heb ik veel contact met therapeuten, KNGF en EPD-leveranciers. Daarnaast wordt de door mij gecontroleerde data gebruikt om wetenschappelijk onderzoek mee te doen. Met wetenschappelijk onderzoek kan de meerwaarde van de behandeling door ClaudicatioNet therapeuten aangetoond worden. Hierdoor versterkt de positie van de therapeuten tegenover andere partijen, zoals zorgverzekeraars. Dit kunnen we inzetten om beleid te optimaliseren, en kunnen we patiënten de beste zorg blijven bieden. Daarnaast kunnen therapeuten door middel van persoonlijke terugkoppeling leren van de verzamelde data, waardoor de zorg voor patiënten ook verbetert. Mijn werkveld bevindt zich dus tussen de praktijk en de wetenschap in. En, dit bevalt mij zeer goed!

Volg al onze blogs via LinkedIn

Terug naar overzicht