Chronisch ZorgNet

Kijkje in de keuken: Chronisch ZorgNet tijdens Corona (deel 3)

30 april 2020

Goed nieuws voor coronapatiënten, want al snel werd landelijke dekking bereikt voor fysiotherapie na corona. Er bleek inderdaad veel behoefte aan een gebruiksvriendelijke manier om de coronakennis tot je te nemen. De e-learning werd binnen een week door 1000+ therapeuten gevolgd en al snel volgden honderden gespecialiseerde longtherapeuten met coronascholing op de zorgzoeker.

De reacties na het beschikbaar maken van de e-learning en zorgzoeker, en de aandacht door landelijke media waren overweldigend! De mail en telefoon stonden niet stil. Een paar quotes uit onze app-groep: “Holy moly, die telefoon”. Na een half uur continue telefoontjes beantwoorden: “al 32 oproepen gemist, hoe moet ik dit doen?”. Bijdehand als ik ben: “Sneller praten?!?”.

Dank voor alle kennis en ervaring die jullie spontaan met ons hebben gedeeld. Dat is hoe we graag werken, samen met iedereen in het veld, samen voor goede zorg.

Naast alle vragen, complimentjes, suggesties en kennis en ervaring die spontaan met ons werd gedeeld (dank daarvoor) hebben we ook andere opmerkingen ontvangen. Sommige van die opmerkingen zijn best amusant: “Of we als netwerk voor niet-overdraagbare aandoeningen wel doorhebben dat Corona behoorlijk besmettelijk is.” Goed bedoeld, maar het bijhouden van de wetenschap is een van de speerpunten van ons netwerk. Het team van Chronisch ZorgNet werkt gedreven aan goede zorg voor de patiënt en de positieve rol die de fysiotherapeut daarin kan spelen. Ik ben er dan ook trots op dat mijn collega’s zelfs niet door vervelende achter-de-rug-om opmerkingen uit het veld geslagen worden. Welke geruchten doen dan de ronde, vraag je je misschien af? We zouden bijvoorbeeld voor verdeeldheid zorgen binnen de fysiotherapie en alles voor financieel gewin doen. We hebben als ideële stichting de patiënt en fysiotherapeut vooraan staan: we zoeken actief naar samenwerking en staan altijd klaar om onze kennis en ervaring te delen met andere partijen binnen en buiten de fysiotherapie. Daarnaast is de nieuwe e-learning module tegen kostprijs beschikbaar voor alle therapeuten, onze zorgzoeker is ook voor niet-Chronisch ZorgNet therapeuten beschikbaar.   

Ons team werkt door: contact met verwijzers, coronakennis blijven verspreiden, dataverzameling om meer kennis over de rol van fysiotherapie bij herstel na corona te verzamelen enz. enz. Ook al zijn de telefoonlijnen soms overbelast en stroomt de mailbox vol, blijf contact met ons opnemen over jullie ideeën, vragen en suggesties.  We gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag, want dat is hoe we graag werken. Samen met iedereen in het veld, samen voor goede zorg. Chronisch ZorgNet is er voor de fysiotherapie en de patiënt, dat is niet alleen een loze frase, maar de drijfveer die ons steeds dat stapje extra doet zetten.

Dat gezegd hebbende wens ik iedereen heel veel sterkte in deze lastige tijden. Ik sluit graag af met een digitaal lolletje onder collega’s, want het coronalogo kan je niet uit je hoofd zetten als je kinderen met zo’n bal in de weer zijn:

Terug naar overzicht