Chronisch ZorgNet

Implementatie KomPas; bijna afgerond?

26 oktober 2020

Geschreven door Anneroos Sinnige

De landelijke implementatie van het KomPas is gestart in augustus van dit jaar en wordt afgerond in november. Zoals je ziet duurt het een paar maanden voordat de implementatie is voltooid. Dat komt omdat we het stapsgewijs beschikbaar maken: iedere maand kan een nieuwe groep therapeuten aan de slag met het KomPas. Op dit moment is het KomPas alleen nog toe te passen bij patiënten met etalagebenen, en dus wordt het alleen beschikbaar gesteld voor therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze patiëntengroep. Wil je nog even opfrissen hoe het ook alweer zat met het KomPas? Bekijk dan de video waarin wordt uitgelegd hoe het KomPas werkt en in de praktijk ingezet kan worden.

Hoe staan we er nu voor?

We zijn nu ruim over de helft van het implementatieproces. Op dit moment hebben al 1700 therapeuten het KomPas ter beschikking, en zijn er meer dan 600 therapeuten die de bijbehorende training al hebben gedaan. De reacties van therapeuten die de training al hebben gevolgd en het KomPas in gebruik hebben genomen zijn heel positief! Heldere training, heel erg patiëntgericht, praktisch en zeer motiverend, zijn enkele van de reactie die we terug horen.

Ben jij ook benieuwd en heb je de training nog niet gevolgd? Ga dan snel naar jouw persoonlijke dashboard om de training te maken. Het is een korte online training (30-60 minuten, én geaccrediteerd voor 1 punt!) waarin de therapeuten wegwijs worden gemaakt in het eerste gebruik van het KomPas. In de training wordt onder andere uitgelegd voor wie het KomPas is bedoeld, waar je het KomPas kan invullen en welke gegevens je kan invullen. In de training wordt uitgelegd hoe een voorspelling wordt gemaakt, wat er in de grafieken staat en hoe je deze interpreteert voor jouw patiënt. Tot slot worden er een aantal praktische handvatten gegeven om het KomPas toe te passen in de praktijk. Denk hierbij aan een aantal voorbeeldvragen die je aan de patiënt kan stellen aan de hand van de voorspelling. Zo kun je na het volgen van de training direct aan de slag!

Ben jij therapeut bij Chronisch ZorgNet en gespecialiseerd in PAV, maar heb je nog geen mail gehad over het KomPas? Dat kan kloppen. De laatste therapeuten zijn eind november aan de beurt.*

Wat staat er nog te gebeuren?

De afronding van de implementatie van het KomPas betekent niet dat het gehele project. Er staat namelijk nog veel op de planning! Zo wordt een vervolgtraining gemaakt. In deze verdiepende training leren de therapeuten meer over de verschillende toepassingen van het KomPas. Dit wordt gedaan aan de hand van videofragmenten, waarin men therapeut-patiëntinteracties ziet tijdens sessies in verschillende fasen van de behandeling. Middels vragen over de fragmenten wordt de kennis omtrent praktische toepassingen van het KomPas uitgebreid. Hoe kan het KomPas bijvoorbeeld helpen bij het stellen van realistische doelen? Maar ook, hoe kan het KomPas helpen bij stoppen met roken?

 

Blijf op de hoogte van al onze updates en blogs via LinkedIn.

Terug naar overzicht