Chronisch ZorgNet

Het maken van video’s voor een interactieve e-learning

06 maart 2020

In eerdere blogs heb je wellicht al gelezen wat het KomPas is en wat je er zoal mee kan. In het kort: het KomPas dient als hulpmiddel voor de fysiotherapeut, en kan worden ingezet voor bijvoorbeeld samen beslissen, klinisch redeneren, het stellen van haalbare doelen, motiveren van de patiënt en monitoren van vooruitgang. Voordat ClaudicatioNet/Chronisch ZorgNet therapeuten met het KomPas kunnen gaan werken, dienen zij eerst een online training af te ronden. In deze online training wordt uitgelegd hoe het gebruik van het KomPas praktisch in zijn werk gaat, waar het te vinden is en hoe het ingevuld dient te worden. Verder leer je tijdens de training hoe je het KomPas kunt toepassen in de praktijk. Hiervoor krijg je praktische handvatten en voorbeeldvragen die je aan de patiënt kunt stellen.

Buiten de ‘basiskennis’ die je leert tijdens deze e-learning, leer je het KomPas nóg beter gebruiken op een interactieve manier. Momenteel zijn wij daarom druk bezig met het ontwikkelen van een verdiepende training, ook in de vorm van een e-learning. Hiervoor hebben we afgelopen week video’s gemaakt over het gebruik van het KomPas in de dagelijkse fysiotherapiepraktijk. De interactie tussen de fysiotherapeut en de patiënt is vastgelegd. Tijdens de opnamedagen hebben we met een professioneel camerateam van Medify verschillende gesprekken tussen therapeut en patiënt opgenomen. De gesprekken waren niet vooraf besproken, alleen de thema’s die ongeveer aan bod moesten komen. Hierdoor zijn ontzettend leuke spontane en ook leerzame gesprekken ontstaan.

Voor de verdiepende e-learning worden de video’s opgeknipt in kleinere stukken. Tussendoor komen er vragen aan bod over de inhoud van de video’s, waardoor jij als therapeut aan het denken wordt gezet. Hierdoor wordt de training uiteindelijk heel interactief, waardoor je nog beter om leert gaan met verschillende situaties en het gebruik van het KomPas.

Het waren twee ontzettend leuke opnamedagen en we zijn erg benieuwd naar het eindresultaat.

Volg al onze blogs op LinkedIn.

Terug naar overzicht