Chronisch ZorgNet

Het KomPas: nu voor alle PAV-therapeuten beschikbaar

26 november 2020

Geschreven door Anneroos Sinnige 

De landelijke implementatie van het KomPas is gestart in augustus van dit jaar en is inmiddels afgerond! De implementatie, oftewel het beschikbaar maken van het KomPas, ging stapsgewijs. Dit betekent dat iedere maand een nieuwe groep therapeuten aan de slag kon met het KomPas. Op dit moment is het KomPas alleen nog voor patiënten met etalagebenen en dus is het nu alleen nog beschikbaar voor de therapeuten gespecialiseerd in deze patiëntengroep. Tot op heden hebben al meer dan 900 (!) therapeuten de training over het KomPas afgerond. Door al deze therapeuten samen zijn er ook al meer dan 1000 persoonlijke voorspellingen gemaakt. Dat wil dus zeggen dat al meer dan 1000 patiënten hun persoonlijke voorspelling hebben gezien en hiervan hebben kunnen profiteren tijdens de behandeling. Het is voor ons fantastisch om te zien hoeveel het KomPas nu al in de praktijk wordt gebruikt. We streven ernaar dat straks alle therapeuten het KomPas gebruiken en alle patiënten met etalagebenen een persoonlijke voorspelling krijgen.

KomPas online training

Voor je aan de slag kan met het KomPas moet je eerst de bijbehorende training hebben gemaakt. In de training wordt namelijk alles uitgelegd wat je moet weten om direct met het KomPas aan de slag te kunnen. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe een voorspelling wordt gemaakt, wat er in de grafieken staat en hoe je deze interpreteert voor jouw patiënt, plus een aantal praktische handvatten om het KomPas toe te passen in de praktijk. Heb je de training nog niet gedaan? Ga dan snel naar jouw persoonlijke dashboard om de training te maken. Het is een korte online training (30-60 minuten, geaccrediteerd voor 1 punt).

Implementatie afgerond, en nu?

Het KomPas en de bijbehorende training is op dit moment beschikbaar voor alle therapeuten aangesloten bij Chronisch ZorgNet met de specialisatie perifeer arterieel vaatlijden. Dit betekent echter niet dat het project rondom het KomPas ook is afgerond en we vanaf nu achterover gaan leunen. In de laatste maanden van het project staan namelijk nog een aantal leuke en interessante dingen op de planning. Zo zijn we bezig met een verdiepende cursus over het gebruik van het KomPas in de praktijk, komt er een leuk filmpje waarin de meest gestelde vragen over het KomPas worden beantwoord, gaan we live webinars doen en komen er nog verschillende evaluaties. Blijf onze berichten volgen voor alle updates over de komende plannen.

Blijf op de hoogte van al onze updates en blogs via LinkedIn.

Terug naar overzicht