Chronisch ZorgNet

Feedback vanuit het werkveld, hier worden we blij van!

11 augustus 2021

 

Door: Ciciel Veltmans

 

 

Misschien herken je het wel; vooral in de actie zitten, meters maken en zo veel mogelijk voor elkaar krijgen op een dag. Zo ziet de dag van mij en mijn collega’s er meestal uit. Hier is natuurlijk niks mis mee, maar het gevaar schuilt erin dat je soms aan bijzondere momenten voorbij gaat. Zo’n bijzonder moment deed zich recent voor en wil ik graag met je willen delen.

Zoals je waarschijnlijk leest op onze website, in onze nieuwsbrief of misschien wel via onze LinkedIn pagina zijn we momenteel met veel nieuwe ontwikkelingen bezig bij Chronisch ZorgNet. Dit najaar komt er bijvoorbeeld een nieuwe specialisatie bij, namelijk Osteoporose, vallen & breken. Daarnaast kijken we samen met de diëtisten en ergotherapeuten hoe wij hen kunnen betrekken bij ons netwerk om zo het multidisciplinair samenwerken een boost te geven. Al met al prachtige ontwikkelingen vinden ‘wij’. Maar wat ‘wij’ vinden is uiteindelijk niet doorslaggevend, het gaat om de deelnemers van ons netwerk. Dat alle zorgverleners die zich dagelijks hard maken voor de beste zorg van de chronische patiënt enthousiast worden van waar we als netwerk voor staan en wat we met zijn allen mogelijk maken. Nu en in de toekomst.

En dan is er zo’n dag dat je inkomende mail aan het beantwoorden bent en een e-mail ontvangt van een therapeut die aangeeft dat ze gaat stoppen als therapeut omdat ze met pensioen gaat. Nu is dat niks nieuws, dit gebeurt wel vaker. Wat me echter opviel was dat deze therapeut duidelijk de tijd had genomen om ons feedback te geven.

Met goedkeuren van deze therapeut mogen we de inhoud van haar e-mail delen via deze blog en vatten we het kort voor je samen: ClaudicatioNet, nu Chronisch ZorgNet, benadert kwaliteit en professionaliteit (maar ook effectiviteit en efficiency) voor haar op een aantrekkelijke ‘no-nonsense’ manier. Het huidige Chronisch ZorgNet was voor haar een belangrijk houvast om met plezier haar beroep te kunnen blijven uitoefenen. Ze omschreef het als “een baken voor een toekomst waarin over de volle breedte van ons beroepsdomein kwalitatief goede fysiotherapeutische zorg op een transparante professionele manier meetbaar wordt gemaakt”. Ook ervaarde ze het als zeer positief dat we terugkoppeling geven over de behandeling van haar patiënten. Dankzij deze terugkoppeling kon ze de behandeling van haar patiënten aanpassen en verbeteren.”

Vaak ben ik benieuwd hoe onze deelnemers denken over ons netwerk. Mensen delen uit nature vaak de zaken die moeilijk zijn of wat beter zou kunnen. Dit is goed en onze deelnemers moeten dat vooral blijven doen. Dit houdt ons scherp en alert. Maar de dag dat ik deze mail las werd ik blij dat deze deelnemer de tijd had genomen om haar positieve ervaring met ons te delen en stond ik even bewust stil bij wat wij als netwerk betekenen voor de therapeut en de patiënten. Dit geeft mijzelf en ons team de energie om door te blijven pakken en te werken aan de best mogelijke zorg voor de chronische patiënt.

Voel jij je ook geroepen om feedback te geven op de activiteiten van het netwerk, dan is dit misschien wel iets voor jou: sinds kort hebben we in de portfolio’s een nieuw kopje toegevoegd aan het menu; het meedenkpanel. Heb jij interesse om met ons mee te denken? Dan kun je dat hier aangeven.

Terug naar overzicht