Chronisch ZorgNet

Eindelijk, het is zover! De landelijke implementatie van het KomPas gaat van start

21 augustus 2020

Geschreven door Anneroos Sinnige

In januari dit jaar gingen we vol enthousiasme van start met een pilot over het KomPas in regio Zwolle. Dit zou het begin zijn van de landelijke implementatie van het KomPas. Helaas gooide corona roet in het eten en is de pilot niet helemaal verlopen zoals we hadden verwacht. Daardoor kon ook de landelijke implementatie dit voorjaar niet starten.

Waarom eerst de pilotstudie?

De pilotstudie was de eerste stap van de landelijke implementatie van het KomPas. Het doel van deze pilotstudie was o.a. om kennis op te doen over het proces van implementatie en om feedback te ontvangen van therapeuten die het KomPas hebben gebruikt. Zo kregen we bijvoorbeeld feedback over hoe we het KomPas het beste onder de aandacht kunnen brengen, wat er nog mist in de bijbehorende training en waar therapeuten tegenaan lopen bij het eerste gebruik. Alle feedback en verbeterpunten zijn uiteraard zo goed mogelijk verwerkt. Nu zijn we helemaal klaar voor de landelijke implementatie!

Hoe gaat de landelijke implementatie in zijn werk?

Alle therapeuten met de specialisatie PAV zullen de komende maanden het KomPas tot hun beschikking krijgen. Voordat een therapeut met het KomPas aan de slag kan, moet de online training worden doorlopen. Hierin wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je het KomPas in de praktijk kunt gebruiken.

De implementatie gebeurt gefaseerd. Alle PAV-therapeuten zijn verdeeld in vier clusters, en iedere maand zal er een nieuw cluster starten met het gebruik van het KomPas. Na vier maanden is het KomPas dus beschikbaar voor alle Chronisch ZorgNet therapeuten met de specialisatie PAV. Het implementeren in stappen heeft verschillende voordelen. Zo kunnen we tijdens de implementatie in het eerste cluster bijvoorbeeld nog leren van dingen die niet gaan zoals verwacht en dit weer aanpassen in de volgende clusters. Ben jij PAV-therapeut en ben je benieuwd wanneer jouw regio aan de beurt is? Bekijk dan het schema hieronder.

Terug naar overzicht