Chronisch ZorgNet

Een kijkje in de bezigheden van stagiaire Anna bij Chronisch ZorgNet

11 mei 2020

Door: Anna de Wit

 

 

 

In mijn vorige blog heb ik beschreven wat mijn achtergrond is en hoe ik terecht ben gekomen bij Chronisch ZorgNet. Vandaag geef ik een kijkje in de projecten waar ik tijdens mijn stage mee bezig ben. Ik heb 2 projecten waar ik aan werk, het eerste is het evalueren van een scholing voor huisartsen en praktijkondersteuners over perifeer arterieel vaatlijden. Het tweede project gaat over het aanbieden van een onderwerp voor de regionale bijeenkomsten.

Afgelopen jaar zijn er scholingen gegeven aan huisartsen en praktijkondersteuners (POH's). Hierin is de richtlijn perifeer arterieel vaatlijden besproken. Specifiek is er ook aandacht gegeven aan hoe een goede diagnose gesteld kan worden, door de kwaliteit van de metingen omhoog te brengen, en is er besproken naar wie er verwezen moet worden. Tijdens het evalueren van de scholing over PAV, ben ik eerst bezig gegaan met de inhoud van de scholing. Dit zodat ik ook een idee heb wat ik aan het evalueren ben. Met de evaluatie probeer ik erachter te komen of er vanuit de huisartsen of POH’s een intentie is om dingen te veranderen. Deze dingen zijn: naar wie de patiënten verwezen worden en door wie en hoe de testen tijdens de diagnose van PAV patiënten gedaan worden. Uiteindelijk is het doel ook om aan te kunnen tonen of de scholing geslaagd is. Maar om dit echt aan te kunnen tonen hebben we data nodig, die helaas pas over een tijdje beschikbaar is. Daarom richt ik me bij dit project op de intentie die de deelnemers aangegeven hebben.

Met het andere project richt ik me op de regionale bijeenkomsten. Vorig jaar is er voor het eerst een onderwerp aangeboden, ik wil graag weten hoe dit ontvangen is en hoe we dit in het vervolg het beste kunnen vormgeven. Hiervoor heb ik een aantal kartrekkers gesproken en hebben alle kartrekkers vorige week maandag een enquête ontvangen. Dit wil ik graag gaan evalueren en dan gaan we aan de slag met het opstellen van het volgende onderwerp wat wordt aangedragen. Wat ik trouwens wel leuk aan deze coronacrisis vind is dat we nu creatiever denken. Zo denken we eerder aan digitale oplossingen die we in de toekomst kunnen blijven gebruiken voor bijvoorbeeld het verspreiden van het onderwerp van de regiobijeenkomsten.

Verder houd ik me ook met andere kleinere communicatieve dingen bezig, zoals persberichten en het opstellen van brieven. Kortom, erg veel leuke projecten waar ik me mee bezig kan blijven houden de komende tijd.

Terug naar overzicht