Chronisch ZorgNet

De uitstraling van transparantie

25 februari 2020

De laatste weken tot de officiële start van Chronisch ZorgNet vliegen voorbij. Chronisch ZorgNet is het landelijke netwerk dat staat voor kwaliteit en transparantie bij de behandeling van niet-overdraagbare chronische aandoeningen. Specialisten in perifeer arterieel vaatlijden, longaandoeningen en hartrevalidatie zijn aangesloten zijn bij ons netwerk. Om je als specialist in deze aandoeningen aan te melden bij Chronisch ZorgNet, dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen: je volgt relevante scholing, je praktijk voldoet aan de praktijkeisen en je behandelt volgens de laatste richtlijnen. Deze voorwaarden, waarop binnen ons netwerk wordt gecontroleerd, zijn door werkgroepen van deelnemende expert-therapeuten opgesteld.

Veel patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen hebben een ongezonde leefstijl. We willen daarom de belangrijke rol benadrukken die Chronisch ZorgNet therapeuten spelen bij de begeleiding naar een gezonde leefstijl. Verwijzers en patiënten kunnen via de Zorgzoeker op de Chronisch ZorgNet website niet alleen fysiotherapeuten zoeken op specialisatie, maar ook bekijken of deze therapeut expertise heeft op het gebied van rookstopcoaching. Met duidelijke icoontjes bieden we transparantie in de specialisaties en expertises van aangesloten therapeuten.

Op 12 maart gaat het gebeuren: ClaudicatioNet wordt omgedoopt tot Chronisch ZorgNet. Vanaf dan gaat ook de nieuwe website live en zijn onze therapeuten met hun specialisatie(s) daar te vinden. Een spannende periode voor ons als Team Chronisch ZorgNet. We zijn hier al geruime tijd intensief mee bezig en zijn blij met de steun van alle betrokkenen. Samen maken we Chronisch ZorgNet tot een netwerk boordevol kwaliteit, innovatie en samenwerkingen waarin de patiënt centraal staat.

Terug naar overzicht