Chronisch ZorgNet

Chronisch ZorgNet; Even voorstellen, projectmedewerker Tom Vromen

06 december 2019

Door: Tom Vromen 

 

 

 

Mijn naam is Tom Vromen, cardioloog in opleiding in het Maastricht UMC+ en daarnaast werkzaam bij Chronisch ZorgNet. Binnen de cardiologie heeft hartrevalidatie mijn speciale aandacht. Het mooie van hartrevalidatie is dat je samen met het hele hartrevalidatieteam maar ook met de patiënt werkt aan een zo goed mogelijk herstel en een zo gezond mogelijke toekomst van de patiënt. Daarnaast is hartrevalidatie een ontzettend effectieve behandeling voor cardiale patiënten met vele verschillende aandoeningen. Met hartrevalidatie werken we echt aan het gezonder maken van onze patiënten.

Van 2012 tot 2019 heb ik onderzoek gedaan binnen de hartrevalidatie. Hierin heb ik geprobeerd om de beweegprogramma’s in de hartrevalidatie in Nederland in kaart te brengen en daarna de inhoud hiervan te optimaliseren. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het behalen van mijn doctoraat aan de universiteit van Amsterdam.

Hierna wilde ik me blijven inzetten voor de hartrevalidatie in Nederland. Mijn grootste doelen hierin zijn het verder optimaliseren van de hartrevalidatieprogramma’s in Nederland, maar ook het beschikbaar maken van hartrevalidatie voor zoveel mogelijk patiënten die hier baat bij kunnen hebben. Ik denk dat Chronisch ZorgNet hierin een belangrijke rol kan spelen. Ik ben dan ook aan de slag gegaan bij Chronisch ZorgNet met de ambitie om de komende jaren belangrijke stappen te zetten in het aanbieden van effectieve hartrevalidatieprogramma’s voor zoveel mogelijk patiënten. De komende weken zal ik in enkele blogs uitleg geven over de huidige situatie van de hartrevalidatie in Nederland en op welke manier Chronisch ZorgNet kan helpen om dit te optimaliseren. Houd LinkedIn in de gaten als je hier meer over wilt weten.

Terug naar overzicht