Chronisch ZorgNet

Behandeling in de eerste lijn - Even voorstellen

09 augustus 2019

 

Een stepped care behandeling voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden wordt in iedere (inter)nationale richtlijn aanbevolen, maar het realiseren hiervan is een uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat iedere patiënt de meest effectieve en tevens minst invasieve zorg krijgt (d.w.z. gesuperviseerde looptherapie)? Met de intentie om weer een stapje dichter bij stepped care zorg voor deze patiënten te komen, ging eind 2018 het project ‘Behandeling in de eerste lijn voor patiënten met PAV’ van start. Dit project wordt gerealiseerd dankzij een Verspreidings- en implementatie Impuls van ZonMw.

Projectmedewerker Maik Sliepen stelt zich voor:
Mijn naam is Maik Sliepen, projectmedewerker bij ClaudicatioNet. Na mijn studie biomedische en bewegingswetenschappen, heb ik een promotieonderzoek naar fysieke activiteit bij patiënten met knieartrose uitgevoerd. Het belang van een gezonde leefstijl staat centraal bij de behandeling van patiënten met deze aandoening, net zoals bij vele andere chronische aandoeningen (waaronder PAV). Na het afronden van mijn promotieonderzoek ben ik aan de slag gegaan bij ClaudicatioNet.

‘Behandeling in de eerste lijn voor patiënten met PAV’ is een van de projecten waar ik me binnen ClaudicatioNet mee bezig houd. Wat mij met name aanspreekt in dit project is dat we hiermee een directe verbetering van de zorg teweeg kunnen brengen. Verwijzers kunnen de opgedane kennis namelijk meteen toepassen in de praktijk, en patiënten ondervinden ook meteen een effect in hun behandeling omdat zij direct worden doorverwezen naar een ClaudicatioNet therapeut i.p.v. naar de vaatchirurg.

Benieuwd naar de precieze inhoud van dit project en de partners waarmee we dit project uitvoeren? Volg dan al onze blogs via LinkedIn.

Terug naar overzicht