Chronisch ZorgNet

Stagiaire Anna stelt zich voor

06 mei 2020

Door: Anna de Wit

 

 

 

Sinds begin februari loop ik stage bij stichting Chronisch ZorgNet voor mijn master Biomedische wetenschappen die ik volg aan de Radboud universiteit. Ik richt me hier op de bewegingswetenschappen en communicatie. Voor ik aan mijn master begon ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Tijdens mijn studie maar ook mijn stages merkte ik dat ik veel affiniteit heb met de wetenschap, daarom heb ik besloten om meteen door te gaan om een wetenschapsmaster te doen. Ik hoop op deze manier nog beter aan te kunnen tonen hoe waardevol fysiotherapie is.

Tijdens mijn zoektocht naar een communicatiestage dacht ik aan – toen nog – ClaudicatioNet, want naast wetenschap heb ik ook altijd speciale aandacht gehad voor leefstijlverandering. Tijdens mijn stages voor fysiotherapie heb ik al het een ander meegekregen vanuit de kant van de ClaudicatioNet therapeut en ik vond het erg interessant om eens vanaf de andere kant te ervaren hoe een stichting werkt. Na wat mailcontact maakte we een afspraak in het ziekenhuis en tijdens een gesprek verzekerde Maik en Nienke me dat ik hier zeker genoeg zou kunnen leren over communicatie in de gezondheidszorg en dat er nog genoeg projecten waren waar ik me mee bezig kan houden.

Na een aantal weken op en neer reizen naar Eindhoven ben ik inmiddels helemaal geïnstalleerd op mijn studentenkamertje in Nijmegen, iets anders dan ik me had voorgesteld toen ik aan deze stage begon. Ik kan wel stellen dat er bij Chronisch ZorgNet genoeg te leren valt op het gebied van communicatie, wetenschap en organisatie.

Tijdens de volgende blog vertel ik waar ik inhoudelijk mee bezig ben tijdens mijn stage.

Volg al onze blogs op LinkedIn.

Terug naar overzicht