Chronisch ZorgNet

Motiverende Gespreksvoering (basis)

In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (Motivational Interviewing) bij de HAN leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt, bij jezelf en bij je cliënten. Je oefent je vaardigheden tijdens de training, maar ook in je werksituatie met cliënten. Door de toepassing van Motiverende Gespreksvoering ontwikkel je vaardigheden die bijdragen aan de positieve gezondheid van mensen.

Gedragsverandering is meestal een langzaam en moeizaam proces. Tegenstrijdige gevoelens en gedachten kunnen het veranderingsproces van de cliënt belemmeren. Met Motiverende Gespreksvoering krijgen jij en je cliënt meer grip op dit proces. Je gaat doelgericht in gesprek om de eigen motivatie en bereidheid tot verandering van de cliënt te versterken.

Volg je de training bij de HAN, dan weet je zeker dat je aan de slag gaat met Motiverende Gespreksvoering zoals het bedoeld is en bewezen effectief blijkt. Toepassing in eigen praktijk is altijd onderdeel van de training. Je voert gesprekken met cliënten. Op de laatste dag analyseer je deze gesprekken met de trainer en medecursisten. Met een meetinstrument/checklist beoordeel je je vaardigheden in Motiverende Gespreksvoering. Kortom, je brengt het geleerde direct in praktijk.

In het kort
Duur: 2,5 dagen
Start: 17 april 2023 (vervolg: 8 mei en 3 juli 2023)
Studiebelasting: 36 uur (contacturen 17,5 uur)
Niveau: HBO+
Accreditatie: 28 punten (KNGF-AF), 30 punten (Chronisch ZorgNet), 24 punten (SKF)
Resultaat: Certificaat of bewijs van deelname
Kosten: € 850,-
Voor wie: medewerkers in de gezondheidszorg

Direct contact
HAN – Team LLO | T (024) 351 10 30 | E Team.LLO.APS@han.nl

Meer informatie
Motiverende Gespreksvoering (basis) (han.nl)