Chronisch ZorgNet

Driedaagse training Motivational Interviewing / Motiverende gespreksvoering

 

Leer van een “Ja, maar…..” een “Ja, en…. “ te maken

Motivational Interviewing (MI) of Motiverende Gespreksvoering (MGV) biedt jou de handvatten om mensen te motiveren om werkelijk aan de slag te gaan met de verandering die ze wensen. Want tips en adviezen heb je zo gegeven, maar het gaat erom dat de ander het ook werkelijk doet. MI/MGV is een beproefde methode die je helpt om mensen te motiveren vanuit hun eigen persoonlijke innerlijke drijfveren. Hoewel wel anders toegepast, werkt deze benaderingswijze zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Leer makkelijker motiveren, waardoor behandeldoelen beter worden bereikt.

Wat leer je?

In de driedaagse training leer je hoe motivatie en gedragsverandering werkt en hoe je met Motivational Interviewing de eigen motivatie naar boven haalt en kunt versterken. Want Motivatie Maakt Meer Mogelijk!

Je leert door op een juiste manier te communiceren hoe jij de sleutel tot verandering kunt ‘omdraaien’.

De ander zal dan meer openstaan voor jouw expertise en op basis hiervan zelf de juiste keuzes maken.

Zo kun je de zelfwerkzaamheid en betrokkenheid van je cliënten op een natuurlijke en liefdevolle manier vergroten.


In de training ga je praktisch aan de slag met:

  • de basishouding van waaruit je in je gesprekken de ander benadert,

  • de gesprekstechnieken van MI en hoe je deze doelgericht inzet tijdens je contacten,

  • een reflectieve manier van luisteren, waardoor je ontdekt wat de motivatie en de belemmeringen van je gesprekspartner zijn en je hierop verder kunt bouwen,

  • manieren om aan te sluiten bij waar de ander zit in het veranderproces, waardoor je echt vorderingen kunt maken tijdens je contactmomenten,

hoe je weerstand ombuigt naar waardevolle signalen die jou en je gesprekspartner verder helpen.

Praktische informatie

Data

  • dinsdag 17 januari 2023 van 9.00 – 16.30 uur

  • dinsdag 31 januari 2023 van 9.00 – 16.30 uur

  • dinsdag 14 februari van 9.00 – 16.30 uur

Locatie: De Roudonck, de Ruiting 3, 5296 KE Esch

Klik hier voor meer informatie en inschrijving

Over mij als trainer

Jou alle fijne kneepjes van motiveren leren, zodat je met je gesprek meer effect hebt in minder tijd!  Daar ga ik voor.”  

Waarom ik jou als zorgprofessional graag train in je gespreksvoering met cliënten?

Nog steeds hoor ik om me heen vrienden, familieleden, kennissen en collega’s mopperen over hun gesprekken met professionals binnen zorg of welzijn. Dit is wat me echt zorgen baart… mensen die geholpen willen worden, maar zich niet geholpen voelen.

Als ik luister naar hun ervaringen, beginnen mijn vingers te jeuken….. Oh, wat had ik die fysiotherapeut, diëtist, coach of leefstijladviseur graag willen leren hoe dit anders had gekund. Zodanig anders dat ik tijdens het koffiedrinken met een vriendin gehoord zou hebben: ‘Ik was pas bij een andere diëtist en daar ben ik echt goed geholpen. Ze liet me eerst vertellen wat ik al had geprobeerd en meegemaakt. Ik heb haar ook verteld dat ik eigenlijk wel heel teleurgesteld ben in wat ik tot nu toe met al mijn inspanningen heb bereikt. Ja, ze heeft echt naar me geluisterd en aan mij gevraagd hoe ik nu zelf denk verder te gaan. Ook heeft ze me dingen verteld die ik nog niet wist. En met haar adviezen ga ik aan de slag, want die kan ik heel goed toepassen. Ik wil hier zeker verder mee.’

Daarnaast krijg ik van hulpverleners en therapeuten, en dat is vanuit jouw perspectief bezien, regelmatig de vraag hoe cliënten te motiveren om zelf aan de slag te gaan, met wat goed voor hen is. En daar wil ik graag bij helpen. Waardoor jij als professional de juiste gesprekstechnieken gaat inzetten in je gesprekken. En kunt gaan genieten van de resultaten die je bij je cliënten ziet.

Ik geef graag mijn jarenlange leertijd in een compacte, effectieve, praktische en ook leuke manier aan je door, waardoor je er snel mee aan de slag kunt.

Meer over hetty: https://hettydelaat.nl/over-hetty/

Terug naar overzicht