Chronisch ZorgNet

Betekenisvol gebruik van activiteitenmeters

Wil jij ...
… overzicht van activiteitenmeters, hun voor- en nadelen, voor welke doelgroep ze zijn en waar je rekening mee moet houden in het gebruik ervan?
… weten hoe je tot de keuze komt welke activiteitenmeter je inzet?
… praktische actiestappen hebben om in jouw behandelingen activiteitenmeters systematisch in te zetten?

Dan is de scholing ‘Betekenisvol gebruik van activiteitenmeters in de fysiotherapie’ iets voor jou!
Deze scholing gaat in op hoe je activiteitenmeters in kunt zetten in de fysiotherapeutische behandeling. Waar let je op bij het kiezen van een activiteitenmeter? Hoe kun je deze afstemmen op de behandeling, de patiënt en de doelen waarvoor je meet? Dit en meer komt aan bod in deze scholing.

Opbouw van de scholing

  • De cursus bestaat uit een e-learning (ongeveer 2,5 uur), huiswerkopdrachten (2-4 uur) en een praktijkbijeenkomst (3 uur in de avonduren, vanaf ongeveer 18.00 uur).

  • Je kunt de e-learning doorlopen op een moment dat voor jou uitkomt. Je dient de e-learning wel uiterlijk 2-4 weken vóór de praktijkbijeenkomst af te ronden.

  • Na het voltooien van de e-learning volgen er nog huiswerkopdrachten. Ook deze dienen als voorbereiding op de praktijkbijeenkomst. Houd er rekening mee dat je ongeveer 2-4 weken nodig hebt om de huiswerkopdrachten te voldoen, dus rond de e-learning op tijd af. Zonder het voltooien van de e-learning en huiswerkopdrachten kom je niet in aanmerking voor scholingspunten.

Inschrijven en start van de scholing
Je kan je inschrijven via onze webshop voor een datum en locatie naar keuze. Na de aankoop krijg je direct toegang tot de e-learning. Ongeveer een week voor de praktijkbijeenkomst ontvang je alle praktische informatie over exacte locatie, tijden en programma.

De praktijkbijeenkomst gaat door bij minimaal 12 deelnemers. Je hoort uiterlijk 3 weken van tevoren of de praktijkbijeenkomst doorgaat. Indien er te weinig deelnemers zijn voor de praktijkavond, ontvang je van ons een code waarmee je je (uiteraard zonder extra kosten) kan inschrijven voor een praktijkbijeenkomst op een andere datum/locatie.

Kosten en accreditatie
Voor deelnemers van Chronisch ZorgNet kost de cursus €200,- excl. btw (€242,- incl. btw)
Voor therapeuten niet aangesloten bij Chronisch ZorgNet kost de cursus €225,- excl. btw (€272,25 incl. btw)

De scholing is voor 8 punten geaccrediteerd bij Kwaliteitshuis Fysiotherapie en 8,5 punten bij VvOCM (ADAP). Voor Chronisch ZorgNet krijg je 8 punten. Je ontvangt punten zodra je de gehele scholing, dus e-learning én praktijkbijeenkomst, hebt afgerond.