Chronisch ZorgNet

Chronisch ZorgNet Webinar: Acceptance en Commitment Therapy

Wanneer: dinsdag 7 november van 20.00 tot 21.00 uur.
Kosten: gratis voor diëtisten en deelnemers van Chronisch ZorgNet.
Accreditatie: aangevraagd bij ADAP en Kwaliteitshuis Fysiotherapie.
Aanmelden: deelnemers van Chronisch ZorgNet hoeven zich niet aan te melden en krijgen de link voor deelname enkele dagen van tevoren per mail. Diëtisten die niet deelnemen aan Chronisch ZorgNet kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier onder aan deze pagina.

De inhoud van het webinar

Gedragsverandering als basis
Werk jij al samen om meer effect te bereiken in de leefstijlverandering van jouw patiënt? Gedragsverandering is een van de belangrijkste doelen bij je behandeling van patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen. Dit geldt zowel voor therapeuten als voor diëtisten. Motiverende gespreksvoering (MGV) is een bewezen effectieve gesprekstechniek voor gedragsverandering, waar de therapeuten uit ons netwerk veel kennis en ervaring mee hebben. Veel diëtisten hebben naast MGV ook kennis over acceptance and commitment therapy (ACT), een techniek die voor therapeuten vaak minder bekend is. Door samen te werken in de behandeling van jouw patiënt, en gebruik te maken van elkaars expertise op het gebied van gedragsverandering, versterk je het behandeleffect enorm en is de kans op succesvolle duurzame leefstijlverandering nóg groter.

ACT in vogelvlucht
In dit webinar word je in een vogelvlucht meegenomen in de gedachtegoed van ACT. Wat is ACT? Wanneer wordt ACT ingezet? Of wellicht nog belangrijker: hoe helpt ACT jou als zorgverlener om jouw patiënt te helpen zijn/haar gezondheid te verbeteren? Ook bespreken we hoe ACT zich verhoudt tot MGV.

Versterk het effect van je behandeling
Vervolgens gaan we dieper in op de samenwerking tussen therapeut en diëtist. Hoe kan de diëtist vanuit het gedachtegoed van ACT aansluiten op het behandelplan van de therapeut die vooral is gericht op de MGV-technieken? Hoe stem je het behandelplan optimaal met elkaar af en hoe ziet dat eruit in de praktijk? Dat gaan we bespreken met experts op het gebied van zowel ACT als MGV

Aanmeldformulier webinar ACT

Wat is jouw naam? *
Wat is jouw mailadres? *
Wat is jouw KP-nummer? *
Hoe ben je bij dit webinar gekomen? *
Mogen wij, Chronisch ZorgNet, jou op de hoogte houden van andere (gratis) scholingen voor diëtisten die we (gaan) aanbieden en informatie over het netwerk? *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.