Chronisch ZorgNet

Behandeling hartaandoening door een gespecialiseerde diëtist

Bij de behandeling van een patiënt met een hartaandoening geeft een Chronisch ZorgNet diëtist voedingsadvies op maat. De diëtist houdt daarbij veel rekening met de gewoonten en behoeften van de patiënt.

Een voedingsadvies voor een patiënt met een hartaandoening, richt zich vaak op zoutbeperking en (soms op) vochtbeperking. Daarnaast kijkt de diëtist o.a. naar de cholesterolwaarden in het bloed (LDL en HDL), glucose en de nierfunctie. Deze waarden zeggen veel over de risico’s op hart- en vaatziekten, maar ook over diabetes type 2 en nierfalen. Patiënten met hartaandoeningen hebben een verhoogd risico deze aandoeningen te ontwikkelen. Met een gezonde leefstijl worden de risico’s beperkt.

De diëtist en de oefen- of fysiotherapeut kunnen door een interdisciplinaire behandeling de patiënt krachtig ondersteunen om een gezondere leefstijl aan te nemen. Dat vergroot de kans dat het de patiënt lukt om de leefstijl aan te passen.

Een Chronisch ZorgNet diëtist is via de Zorgzoeker van DigiH makkelijk en snel te vinden in de woonomgeving van de patiënt.